4. Međunarodna konferencija administratora i registara nacionalnih Internet domena

Bez autora
Sep 14 2011

U Novom Sadu u hotelu Park 14. i 15. septembra 2011. godine biće održana 4. Međunarodna konferencija administratora i registara nacionalnih internet domena najvišeg nivoa za centralnu i istočnu Evropu. Organizator konferencije je Koordinacioni centar ruskog nacionalnog registra internet domena (TLD RU), uz pomoć Internet korporacije za dodeljena imena i brojeve (ICANN).Podršku konferenciji pružiće i Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) i Uprava za digitalnu agendu Republike Srbije.

4. Međunarodna konferencija administratora i registara nacionalnih Internet domenaU Novom Sadu u hotelu Park 14. i 15. septembra 2011. godine biće održana 4. Međunarodna konferencija administratora i registara nacionalnih internet domena najvišeg nivoa za centralnu i istočnu Evropu.

Organizator konferencije je Koordinacioni centar ruskog nacionalnog registra internet domena (TLD RU), uz pomoć Internet korporacije za dodeljena imena i brojeve (ICANN). Podršku konferenciji pružiće i Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) i Uprava za digitalnu agendu Republike Srbije.

Cilj ove konferencije je da uključi registre nacionalnih domena najvišeg nivoa u diskusije vezane za važna pitanja o Internetu, ali će se baviti i organizacijom međusobne saradnje nacionalnih registara i ovlašćenih registara.

Ova tema je postala naročito aktuelna u svetlu brzog razvoja Interneta na nacionalnim nivoima. Takođe, zbog promena poslovnih modela tržišnog poslovanja na Internetu, neophodno je naći nove mogućnosti za proširenje međunarodne saradnje i globalnog razvoja imena domena na tržištu.

Koordinacioni centar ruskog nacionalnog internet domena, organizuje ovu konferenciju od 2008. godine. Prva tri skupa održana su u Sofiji (Bugarska), Bledu (Slovenija) i Samari (Rusija).

Konferencija tradicionalno okuplja predstavnike nacionalnih registara iz celog sveta, a prošlogodišnjem skupu u Samari prisustvovaloje oko 100  učesnika,  među kojima su bili i predstavnici RNIDS.

Učešće na konferenciji je besplatno, ali je registracija obavezna i možete je obaviti ovde.

Rok za prijavu je 9. septembar 2011. godine.

Više informacija o konferenciji možete pronaći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik